Печени пилешки хапки с пармезан

Необходими продукти:
500 грама пилешко филе
1 супена лъжица зехтин
80 грама галета
3 супени лъжици настърган пармезан
1/2 супена лъжица сушен магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Първо включете фурната да загрява до 200 градуса. Подмажете малка тава или форма за печене с олио. След това в неголяма купа смесете галетата, настъргания пармезан и магданоза. Сложете сол и смлян черен пипер на вкус и разбъркайте всички продукти старателно.
Измийте месото, нарежете го едри кубчета, които потопете в зехтина и оваляйте в галетата. Подредете ги по дъното на подготвения съд и поръсете с останалите галета. Изпечете хапките в загрятата фурна по около 10 минути от всяка страна. Ще се получи хрупкава златиста коричка по повърхността им.
Поднесете ги с любим сос, например, горчица или кетчуп.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко с портокалов сос
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Пилешки гърди с фурми
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Желирали хапки с водка и шардоне
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
Коментари към Печени пилешки хапки с пармезан