Пикантни картофи с чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 4-6 скилидки чесън, необелени
- 3 супени лъжици студено пресован зехтин
- 2 чаени лъжички от индийската подправка Каджун /или пикантна подправка по избор/
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 3 супени лъжици настърган пармезан
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Измийте старателно картофите и ги нарежете на резени.
- Прехвърлете ги в тавичка и добавете чесъна. Подправете и разбъркайте добре.
- Поръсете със зехтина и отново разбъркайте.
- Печете картофите в продължение на 40-45 минути до златисто кафяв цвят. Бъркайте на всеки 10 минути, за да се опекат равномерно.
- Оставете ги да се охладят за кратко, поръсете с пармезан и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Пикантни картофи с чесън и пармезан