Картофени крокети с кайма и пармезан

Необходими продукти:
600 грама кайма (за предпочитане телешка)
3-4 средни картофа
2 яйца
100 грама пармезан
индийско орехче на вкус
няколко стръка магданоз
2-3 филии сух хляб
сол на вкус
олио за пържене
брашно за овалване на крокетите
Начин на приготвяне:
Сварете картофите до готовност с обелките. След това охладете, обелете и намачкайте на пюре. Към него прибавете каймата, яйцата, нарязания магданоз, настъргано индийско орехче и сол на вкус.
Залейте филиите хляб с вода. Когато омекнат, отцедете течността и ги прибавете към каймата. Сложете и настъргания пармезан.
От получената смес оформете крокети с цилиндрична форма, оваляйте ги в брашно и изпържете до златисто в нагорещено олио, което трябва да бъде достатъчно, за да покрие крокетите.
Периодично обръщайте по време на приготвянето.
Може да поднесете ястието както студено, така и топло. Гарнирайте със зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Бърз чипс от пармезан
- Девет ползи от картофените обелки
Коментари към Картофени крокети с кайма и пармезан