Картофени крокети с кайма и пармезан
Необходими продукти:
600 грама кайма (за предпочитане телешка)
3-4 средни картофа
2 яйца
100 грама пармезан
индийско орехче на вкус
няколко стръка магданоз
2-3 филии сух хляб
сол на вкус
олио за пържене
брашно за овалване на крокетите
Начин на приготвяне:
Сварете картофите до готовност с обелките. След това охладете, обелете и намачкайте на пюре. Към него прибавете каймата, яйцата, нарязания магданоз, настъргано индийско орехче и сол на вкус.
Залейте филиите хляб с вода. Когато омекнат, отцедете течността и ги прибавете към каймата. Сложете и настъргания пармезан.
От получената смес оформете крокети с цилиндрична форма, оваляйте ги в брашно и изпържете до златисто в нагорещено олио, което трябва да бъде достатъчно, за да покрие крокетите.
Периодично обръщайте по време на приготвянето.
Може да поднесете ястието както студено, така и топло. Гарнирайте със зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Картофени крокети с кайма и пармезан