Тефтели с ориз и доматен сос на фурна

Необходими продукти:
500 грама кайма по избор
2 глави лук
100 грама сварен ориз
магданоз
сол и подправки на вкус и по избор
За соса (количествата са на вкус):
лук
чесън (зелен)
морков
доматен сок или разредено с вода доматено пюре
растително олио
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, прибавете към каймата, сложете и леко сварения ориз, подправките. Оформете кюфтета от сместа, подредете ги в подходящ съд за печене.
Направете соса.
Нарежете лука, чесъна и моркова. Запържете ги леко, налейте доматения сок (или пюре), сложете подправки. Ако прецените, добавете и малко захар, за да не киселее.
Залейте кюфтетата и поставете да се пекат във фурната в продължение на 35 - 40 минути.
Може да поднесете със заквасена сметана.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Макарони с кайма и кашкавал
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Панирани шницели от кайма
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Пълнени мини тикви
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
Коментари към Тефтели с ориз и доматен сос на фурна