Кюфтенца със сос песто и моцарела в бекон
![Кюфтенца със сос песто и моцарела в бекон - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/kuftentsa-v-bekon.jpg)
Необходими продукти:
- 500 грама кайма
- 2 супени лъжици сос песто
- 100 грама моцарела (може да замените с фета или кашкавал)
- 24 ивици бекон
- 380 грама домати
- 1 глава салатен лук, нарязана тънко
- връзка босилек
- сол и черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
Смесете каймата със соса песто, сол, черен пипер, и омесете добре.
Предпочетеното сирене нарежете на кубчета (със страна 0,5 сантиметра).
Загребвайте по 1 чаена лъжица от каймата, оформете топчета (с диаметър около 5 сантиметра, не повече). Ще се получат 24-25 хапки от каймата.
В средата на всяка притиснете с пръст и сложете по парченце сирене/кашкавал в нея. Притиснете плънката и оформете топчето.
Увийте всяко в ивица бекон и нанижете по 3-4 на шишчета, които подредете в тава, покрита с лист пергамент.
Изпечете във фурната при 220 градуса (за около 15-20 минути). Може и върху скара, тогава ще са ви необходими 10-15 минути.
Направете салата от доматите, лука и босилека. Напръскайте със зехтин и поднесете като допълнение към апетитните кюфтенца.
Да ви е вкусно!
Източник: marinadom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени гъби с бекон и кашкавал
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
Коментари към Кюфтенца със сос песто и моцарела в бекон