Кебапчета с чесън и лук в бекон
Необходими продукти:
- 500-600 грама кайма смес
- ивици бекон
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 2 супени лъжици олио
- подправки
Начин на приготвяне:
Нарежете чесъна и лука ситно, добавете ги към каймата и подправете на вкус. Омесете добре и оформете кебапчета с дължина около 8-10 сантиметра. Лесно може да им придадете форма, като прокарате каймата през гърлото на срязана пластмасова бутилка.
Увийте всяко от тях в ивици бекон. На този етап може да замразите, в случай че няма да готвите веднага или сте направили по-голямо количество от необходимото ви.
Може да изпечете в тиган с 2 лъжици олио или без мазнина, също във фурната, на скара или на дървени въглища.
Като гарнитура поднесете пресни зеленчуци или пържени картофи.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Бутер баница с кайма
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Запеканка от кайма и гъби със сметанов сос
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
Коментари към Кебапчета с чесън и лук в бекон