Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Кебапчета с чесън и лук в бекон

Кебапчета с чесън и лук в бекон

Кебапчета с чесън и лук в бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 500-600 грама кайма смес
  • ивици бекон
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици олио
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Нарежете чесъна и лука ситно, добавете ги към каймата и подправете на вкус. Омесете добре и оформете кебапчета с дължина около 8-10 сантиметра. Лесно може да им придадете форма, като прокарате каймата през гърлото на срязана пластмасова бутилка.

кайма

Увийте всяко от тях в ивици бекон. На този етап може да замразите, в случай че няма да готвите веднага или сте направили по-голямо количество от необходимото ви.

кебапче

Може да изпечете в тиган с 2 лъжици олио или без мазнина, също във фурната, на скара или на дървени въглища.

кебапче

Като гарнитура поднесете пресни зеленчуци или пържени картофи.

кебапче

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноНовини