Пълнен лук с кайма и гъби, запечен в бекон
Необходими продукти:
2 глави лук
500 грама телешка кайма
ивици бекон
1/4 чаена чаша нарязан пресен магданоз
1/4 чаена чаша нарязани гъби
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица пикантен кетчуп
1 чаена лъжица соев сос
1 чаена лъжица сос Уорчестър
1/4 чаена чаша галета
сос за барбекю
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса (или си подгответе дървени въглища).
Обелете главите лук, отстранете горната и долната им части, разрежете на две чести, след което разделете на слоеве. За направата на ястието използвайте само големите от тях, а останалите нарежете на малки кубчета.
Добавете накълцания лук към каймата, сложете също гъбите, магданоза, захарта, сосовете и галетата. Омесете всичко.
Оформете топчета, които "облечете" в лучените половинки.
Увийте в ивиците бекон, които трябва да покрият лука напълно и да се получат малки топки. Закрепете ги с помощта на клечка за зъби, за да не се развият по време на печенето.
Изпечете предястието в загрята до 220 градуса фурна за около 40 минути. След това полейте със сос за барбекю и върнете във фурната за още 5 минути.
Добър апетит!
Снимка: fishki.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ползи и вреди на червения лук
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Салата от маслини и лук
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Облекчете синузита с лук
Коментари към Пълнен лук с кайма и гъби, запечен в бекон