Картофени прасковки
Необходими продукти:
10 картофа
1 яйце
200 грама кайма
1 глава лук
6 с. л. брашно
100 грама кашкавал
подправки (куркума, червен и черен пипер, сол)
1 яйчен белтък
галета за поръсване
Начин на приготвяне:
Сварете картофите цели, оставете ги да изстинат и ги обелете. Смелете (или настържете) лука и го прибавете към каймата заедно с подправките. Изпържете съвсем мънички кюфтенца от нея (като хапки).
Настържете картофите с ренде, посолете, подправете с черен пипер и разделете на две части. В едната добавете куркума, а в другата - червен пипер. Яйцето разделете и разпределете по равно в двете части. Настържете кашкавала, добавете и него. След това сложете брашното (количеството може да бъде и повече от посочените 6 с. л., преценете, целта е да можете да оформите топчета).
С помощта на супена лъжица загребвайте от картофите (от едната и от другата смес) и оформете, така че да се получат "прасковки" с една жълта и една червеникава страна. Поставяйте по кюфтенце във вътрешността на едната половина и тогава "слепвайте". Намажете формичките с белтък, използвайки четка. След това поръсете с галета и подредете в тава, подмазана с масло. Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 10-15 минути.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г 6173
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
Коментари към Картофени прасковки