Медальони от тиквички с пилешка кайма
Необходими продукти:
2 тиквички
300 грама пилешка кайма
2 стръка зелен лук
2 яйца
4 скилидки чесън
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете зеления лук ситно и го смесете с каймата. Прибавете едното яйце, намачканите скилидки чесън и подправки на вкус.

Измийте тиквичките и ги нарежете на еднакви по дебелина кръгчета. С помощта на чаша или подходяща формичка за изрязване на сладки отрежете кръг в средата на всяко.

Разбийте яйцата в купа и в тях потопете кръгчетата, които се получиха.

Подредете ги в тиган с нагорещено олио и запълнете отвора в средата с каймата. Повърхността намажете с яйце. Изпържете медальоните от едната страна.

След това обърнете от другата и нека се приготвят до златисто.

Може да поднесете ястието със сметанов сос.

Добър апетит!
Снимки: receptok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Медальони от тиквички с пилешка кайма