Медальони от тиквички с пилешка кайма
Необходими продукти:
2 тиквички
300 грама пилешка кайма
2 стръка зелен лук
2 яйца
4 скилидки чесън
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете зеления лук ситно и го смесете с каймата. Прибавете едното яйце, намачканите скилидки чесън и подправки на вкус.
Измийте тиквичките и ги нарежете на еднакви по дебелина кръгчета. С помощта на чаша или подходяща формичка за изрязване на сладки отрежете кръг в средата на всяко.
Разбийте яйцата в купа и в тях потопете кръгчетата, които се получиха.
Подредете ги в тиган с нагорещено олио и запълнете отвора в средата с каймата. Повърхността намажете с яйце. Изпържете медальоните от едната страна.
След това обърнете от другата и нека се приготвят до златисто.
Може да поднесете ястието със сметанов сос.
Добър апетит!
Снимки: receptok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Бутер баница с кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Задушено пиле с картофи
Коментари към Медальони от тиквички с пилешка кайма