Пълнен праз с кайма (2 варианта)
Необходими продукти:
3 големи стръка праз
500 грама кайма смес
1 яйце
2 - 3 скилидки чесън
магданоз
100 - 130 грама кашкавал (ако решите да запечете праза)
сол и пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете праза, отрежете долната му част (с корена) и нарежете стъблото на парчета с дължина около 6 сантиметра. Внимателно разделете всяко от тях на двупластови тръбички. Вътрешна част на тръбичките нарежете на тънки сламки и ги изпържете до златисто в нагорещено олио. Накълцайте магданоза, чесъна намачкайте.
Чукнете яйцето в каймата и разбъркайте. Прибавете магданоза и чесъна, запържения праз, сол, пипер. Разбъркайте всичко внимателно. Напълнете плътно праза с каймата.
Нагорещете олио и в него за кратко изпържете краищата на "тръбичките" от праз, за да се образува твърда коричка на каймата и да не изтича сок. След това намалете котлона и изпържете от двете страни.
Оттук нататък имате две възможности:
- налейте в тиган малко гореща вода или бульон, затворете съда с капак и когато течността заври, сложете напълнения праз и оставете да се задушава в продължение на около 20 минути;
- подредете "тръбичките" в тава, подмазана с мазнина и сложете да се запекат във фурната, може да поръсите с настърган кашкавал и да печете при 180 - 200 градуса около 20 - 25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовСЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Панирани шницели от кайма
- Печено тофу с чесън и сусам
Коментари към Пълнен праз с кайма (2 варианта)