Пълнен праз с кайма (2 варианта)

Необходими продукти:
3 големи стръка праз
500 грама кайма смес
1 яйце
2 - 3 скилидки чесън
магданоз
100 - 130 грама кашкавал (ако решите да запечете праза)
сол и пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете праза, отрежете долната му част (с корена) и нарежете стъблото на парчета с дължина около 6 сантиметра. Внимателно разделете всяко от тях на двупластови тръбички. Вътрешна част на тръбичките нарежете на тънки сламки и ги изпържете до златисто в нагорещено олио. Накълцайте магданоза, чесъна намачкайте.
Чукнете яйцето в каймата и разбъркайте. Прибавете магданоза и чесъна, запържения праз, сол, пипер. Разбъркайте всичко внимателно. Напълнете плътно праза с каймата.
Нагорещете олио и в него за кратко изпържете краищата на "тръбичките" от праз, за да се образува твърда коричка на каймата и да не изтича сок. След това намалете котлона и изпържете от двете страни.
Оттук нататък имате две възможности:
- налейте в тиган малко гореща вода или бульон, затворете съда с капак и когато течността заври, сложете напълнения праз и оставете да се задушава в продължение на около 20 минути;
- подредете "тръбичките" в тава, подмазана с мазнина и сложете да се запекат във фурната, може да поръсите с настърган кашкавал и да печете при 180 - 200 градуса около 20 - 25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
ТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Мариновано овче сирене с босилек
- Предястие от печени домати на скара с препечен хляб и пармезан
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Пълнени постни чушки
- Къббе (кюфтета от кайма и булгур) с чеснов сос
- Печени райски ябълки с холандско сирене, орехи, мед
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Яйчена запеканка с лук и кайма
Коментари към Пълнен праз с кайма (2 варианта)