Кюфтенца в сладко-кисел сос с ананас
Необходими продукти:
- 1 килограм говеждо месо, мляно
- 1 яйце
- 3 супени лъжици бадемово брашно
- 400 грама ананас от консерва, заедно със сока
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 2 супени лъжици мед
- 5 супени лъжици бял винен оцет
- 2 чаени лъжички червено чили
- 1 чаена лъжичка джинджифил, настърган
- 1 чаена лъжичка арарут на прах
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
Начин на приготвяне:
- В дълбок тиган загрейте на средно силен огън оцета, 2/3 от чесъна, меда, червеното чили, арарута, джинджифила и солта. Разбъркайте добре и гответе около минута, след като кипне или докато сосът се сгъсти.
- Когато сосът е готов, изсипете в него парченцата ананас, заедно със сока, разбъркайте и оставете настрани.
- В голяма купа омесете каймата с бадемовото брашно, яйцата, останалата 1/3 от чесъна и черния пипер.
- Оформете малки кюфтенца с диаметър около 3 сантиметра и ги прехвърлете в сладко-киселия сос.
- Гответе на средно силен огън за около 40 минути или до готовност на месото, която ви харесва.
- Гарнирайте кюфтенцата по желание и поднесете.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сос Бъфало
- Ананас
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Ананас - ползи за здравето
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Бутер баница с кайма
- Да отслабнем с ананас
Коментари към Кюфтенца в сладко-кисел сос с ананас