Канелони с кайма и сос бешамел
Необходими продукти:
200 - 250 грама канелони
500 грама кайма (на вкус)
500 грама домати
200 грама лук
3 скилидки чесън
150 грама кашкавал
олио
сол и подправки на вкус
За соса:
50 грама краве масло
3 супени лъжици брашно
1 литър прясно мляко
сол
Начин на приготвяне:
Първо направете канелоните.
Нарежете на ситно лука и чесъна.
Изпържете ги до златисто в нагорещено олио.
Прибавете каймата и изпържете хубаво.
След това сложете предварително обелените и нарязани на малки кубчета домати в съда, сол и други подправки на вкус, пържете всичко в продължение на 10 - 15 минути.
Когато каймата се охлади, напълнете с нея макаронените тръбички много внимателно.
Заемете се със соса.
Разтопете маслото в подходящ съд.
Добавете брашното и запържете леко.
След това налейте млякото, сложете подправки и нека се вари до сгъстяване.
Консистенцията трябва да наподобява течна сметана с красив бял цвят.
Налейте половината от соса в подготвена тава и подредете канелоните равномерно.
Залейте ги с останалия бешамел.
Поставете в загрята до 180 градуса фурна и нека ястието се пече в продължение на 30 - 40 минути.
Настържете кашкавала и поръсете готовите канелони.
Върнете ги обратно във фурната за още 10 - 15 минути, за да се запекат.
Остава само да нарежете вкусната запеканка и да украсите по избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Сос Бъфало
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
Коментари към Канелони с кайма и сос бешамел