Канелони с кайма и сос бешамел

Необходими продукти:
200 - 250 грама канелони
500 грама кайма (на вкус)
500 грама домати
200 грама лук
3 скилидки чесън
150 грама кашкавал
олио
сол и подправки на вкус
За соса:
50 грама краве масло
3 супени лъжици брашно
1 литър прясно мляко
сол
Начин на приготвяне:
Първо направете канелоните.
Нарежете на ситно лука и чесъна.
Изпържете ги до златисто в нагорещено олио.
Прибавете каймата и изпържете хубаво.
След това сложете предварително обелените и нарязани на малки кубчета домати в съда, сол и други подправки на вкус, пържете всичко в продължение на 10 - 15 минути.
Когато каймата се охлади, напълнете с нея макаронените тръбички много внимателно.
Заемете се със соса.
Разтопете маслото в подходящ съд.
Добавете брашното и запържете леко.
След това налейте млякото, сложете подправки и нека се вари до сгъстяване.
Консистенцията трябва да наподобява течна сметана с красив бял цвят.
Налейте половината от соса в подготвена тава и подредете канелоните равномерно.
Залейте ги с останалия бешамел.
Поставете в загрята до 180 градуса фурна и нека ястието се пече в продължение на 30 - 40 минути.
Настържете кашкавала и поръсете готовите канелони.
Върнете ги обратно във фурната за още 10 - 15 минути, за да се запекат.
Остава само да нарежете вкусната запеканка и да украсите по избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА модел APM002
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Двуседмична диета с паста
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Салата в паста Конкильони
- Чеснова майонеза със зехтин
- Макарони със сварени яйца, колбас и майонеза, запечени с кашкавал
- Супа "Лазаня" с чесън и пармезан
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
- Сос от извара и сметана със зелен лук
Коментари към Канелони с кайма и сос бешамел