Канелони с кайма и сос бешамел

Необходими продукти:
200 - 250 грама канелони
500 грама кайма (на вкус)
500 грама домати
200 грама лук
3 скилидки чесън
150 грама кашкавал
олио
сол и подправки на вкус
За соса:
50 грама краве масло
3 супени лъжици брашно
1 литър прясно мляко
сол
Начин на приготвяне:
Първо направете канелоните.
Нарежете на ситно лука и чесъна.
Изпържете ги до златисто в нагорещено олио.
Прибавете каймата и изпържете хубаво.
След това сложете предварително обелените и нарязани на малки кубчета домати в съда, сол и други подправки на вкус, пържете всичко в продължение на 10 - 15 минути.
Когато каймата се охлади, напълнете с нея макаронените тръбички много внимателно.
Заемете се със соса.
Разтопете маслото в подходящ съд.
Добавете брашното и запържете леко.
След това налейте млякото, сложете подправки и нека се вари до сгъстяване.
Консистенцията трябва да наподобява течна сметана с красив бял цвят.
Налейте половината от соса в подготвена тава и подредете канелоните равномерно.
Залейте ги с останалия бешамел.
Поставете в загрята до 180 градуса фурна и нека ястието се пече в продължение на 30 - 40 минути.
Настържете кашкавала и поръсете готовите канелони.
Върнете ги обратно във фурната за още 10 - 15 минути, за да се запекат.
Остава само да нарежете вкусната запеканка и да украсите по избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Панирани шницели от кайма
- Сос Бъфало
Коментари към Канелони с кайма и сос бешамел