Сос бешамел с аромат на лук и дафинов лист
Необходими продукти:
1 1/4 чаена чаша прясно мляко
3 зрънца карамфил
2 дафинови листа
1 малка глава лук
60 грама краве масло
1/3 чаена чаша брашно
1 1/4 чаена чаша течна сметана (нискомаслена или обезмаслена)
смлян черен пипер, индийско орехче и сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в подходящ съд и поставете на котлона, за да се стопли, сложете дафиновите листа.
Забийте зрънцата карамфил по повърхността на обеления лук и пуснете главата в млякото. Свалете съда от огъня.
Когато течността се охлади малко, прецедете я.
В чист и сух съд сгорещете маслото, към него прибавете брашното, бъркайте в продължение на минута и свалете от котлона. Налейте топлото мляко и разбъркайте. Отново поставете на котлона и нека се приготвя 3 минути, без да спирате да бъркате.
След това налейте сметаната и сложете сместа да заври. Когато това стане, свалете от огъня и сложете сол и черен пипер на вкус, малко индийско орехче.
Сосът е готов.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Калоферче
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Сос бешамел с аромат на лук и дафинов лист