Сочни кюфтенца в бадемов сос

Необходими продукти:
- 200 грама телешка кайма
- 200 грама свинска кайма
- 1 яйце
- 1 пресована скилидка чесън
- магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица мляко
- 1 чаена чаша брашно
- масло за пържене
за соса:
- 150-200 грама печени бадеми
- 50 грама сух хляб
- 1 скилидка чесън
- стрък магданоз
- 50 милилитра бяло вино
- 1 чаена чаша вода
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
В купа сложете двата вида кайма, добавете яйцето, скилидката чесън и скълцания магданоз. Подправете със солта, пипера, сипете киселото мляко и омесете всичко до еднородност. Охладете и оформете кюфтета, оваляйте ги в брашното.
Запържете в тенджера със сгорещено масло. След готовност отцедете върху кухненско руло. Смелете бадемите и сухия хляб, сотирайте ги в същата мазнина, добавете скилидката чесън, виното и водата. Подсолете, оставете соса да ври на слаб огън за 10-15 минути и добавете кюфтенцата. Разбъркайте и поднесете, гарнирани със стръкче магданоз.
Добър апетит!
Източник: www.sweetaddict.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Панирани шницели от кайма
- Сос Бъфало
- Сладък сос чили
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
Коментари към Сочни кюфтенца в бадемов сос