Макарони с пълнени кюфтенца на фурна
Необходими продукти:
- 500 грама кайма, овкусена
- 350 грама макарони по избор
- 200 грама моцарела
- 1 литър доматено пюре
- пресни подправки по избор
- масло за запръжка
- 100 грама галета
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете, отцедете и охладете пастата. Оформете кюфтенца от каймата и в средата на всяко сложете кубче моцарела. Оваляйте в галета и запържете до златисто.
Отцедете и оставете настрана. В същата мазнина налейте доматеното пюре и подправете със сол, черен пипер и пресни подправки по избор. След като започне да се сгъстява го пресипете в тавичка, прибавете макароните и разпределете кюфтенцата.
Покрийте ястието с нарязани филийки моцарела, загрейте фурна на 180 градуса и запечете за 20 минути. Поднесете ястието топло, разрежете и му се насладете.
Бон Апети!
Източник: www.pasenydegusten.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Сос Бъфало
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
Коментари към Макарони с пълнени кюфтенца на фурна