Сос от риба тон с домати (за макарони)

Необходими продукти:
3 пресни домата
1 консерва риба тон
50 грама заквасена сметана (може и повече)
1 супена лъжица течен мед
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица чесън на прах или няколко намачкани скилидки
сол, черен и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Попарете доматите, обелете ципите им, а месестата част нарежете на едри кубчета.
Сгорещете зехтина в тиган, изсипете в него доматите, сложете чесъна и меда, разбъркайте всичко.
Три минути по-късно към сместа добавете намачканата риба тон, последвана от сметаната и подправките.
Нека всичко се пържи в продължение на 5 минути на слаб огън, след което изсипете сварените макарони в готовия сос, разбъркайте и изключете котлона.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
СОЛГАР МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА СУПЕР КОМПЛЕКС капсули * 60
НовЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Сос Бъфало
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Сос от риба тон с домати (за макарони)