Сарми с боб и кайма в зеленчуков сос

Необходими продукти:
1 средна прясна зелка
500 грама кайма
1 чаена чаша сварен или консервиран боб
1 глава лук
сол и подправки на вкус
За соса:
1 голям патладжан
2 сладки чушки
2 големи домата
1 глава лук
1 супена лъжица доматено пюре
сол, червен пипер, дафинов лист, бахар и други подправки на вкус и по избор
Начин на приготвяне:
Попарете пресните зелеви листа, за да омекнат, може да използвате и микровълновата за целта.
Смесете каймата с боба, прибавете нарязания лук, сол и подправки. Омесете.
Получената плънка разпределете върху листата и оформете сарми.
Подредете ги плътно в подходящ съд и се заемете с направата на соса.
Задушете нарязания лук в нагорещено олио, след това последователно прибавете обеления и нарязан на малки кубчета патладжан, чушките (също нарязани на малки парчета), настърганите домати, доматеното пюре. Налейте чаша вода и подправете на вкус. Нека всичко се задушава в продължение на около 5 минути, след което залейте със соса сармите. Ако е необходимо долейте вода. Оставете ястието да се задушава около 30 минути.
Може да поднесете със заквасена сметана, с гарнитура от сварен ориз или с картофено пюре.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл
НовБИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Сос Бъфало
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Кашкавален сос Бешамел
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Сарми с боб и кайма в зеленчуков сос