Джоб от кайма със зеленчукова плънка
Необходими продукти:
750 грама кайма смес
250 милилитра бульон
3 глави лук
1 стрък праз
3 яйца
100 грама галета
4 супени лъжици олио
червени чушки
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете чушките на кубчета, праза на парчета, едната глава лук накълцайте на ситно, а останалите две - нарежете на кръгчета.
Добавете към каймата яйцата, галетата, лука и подправете на вкус.
Между два листа найлоново фолио сложете слой от каймата и разточете с дебелина 1 см.
Сложете зеленчуците да се варят в продължение на 3 минути, отцедете водата, подправете на вкус, махнете горния пласт фолио и разпределете плънката върху каймата. С помощта на останалото фолио сгънете на две и прищипете краищата. Нарежете на парчета с дължина около 7 см и получените "джобчета" изпържете в олио. След това налейте бульона и ги оставете да се задушават в продължение на 20 минути.
Поднесете с гарнитура от пържени или печени картофи, доматен сос или запържени в масло зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ АСОРТИ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ С МАСЛО 190 г
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
УИ БЕЙБИ ЦЕДКА ЗА ПЛОДОВЕ 207
БУБА ДЕТСКИ МАГАЗИН СУПЕРМАРКЕТ LITTLE SHOPPING 008-911
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Бутер баница с кайма
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
Коментари към Джоб от кайма със зеленчукова плънка