Маслени соленки с пармезан и подправки

Необходими продукти:
180 грама брашно
120 грама масло
100 грама пармезан
1 жълтък
2 чаени лъжици смес от сушени билки и подправки (розмарин, магданоз, джоджен, черен пипер)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете размекнатото масло с настъргания пармезан, след това към тях постепенно прибавете пресятото със солта брашно и жълтъка.
Замесете тесто, което оформете като колбас, увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за 6-8 часа.
Когато извадите охладеното тесто, нарежете го на кръгчета с дебелина 1 сантиметър. Поръсете всяко със сухите подправки и изпечете соленките до златисто (около 10-12 минути) в предварително загрята да 220 градуса фурна.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Хрупкави домашни солети
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Соленки с масло и кашкавал
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Пилешки гърди на фурна с Пармезан и чесън
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Тиквени бисквитки с орехи
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
Коментари към Маслени соленки с пармезан и подправки