Маслени соленки с пармезан и подправки

Необходими продукти:
180 грама брашно
120 грама масло
100 грама пармезан
1 жълтък
2 чаени лъжици смес от сушени билки и подправки (розмарин, магданоз, джоджен, черен пипер)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете размекнатото масло с настъргания пармезан, след това към тях постепенно прибавете пресятото със солта брашно и жълтъка.
Замесете тесто, което оформете като колбас, увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за 6-8 часа.
Когато извадите охладеното тесто, нарежете го на кръгчета с дебелина 1 сантиметър. Поръсете всяко със сухите подправки и изпечете соленките до златисто (около 10-12 минути) в предварително загрята да 220 градуса фурна.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Соленки с масло и кашкавал
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Бисквити от овесени ядки и банани
- Бисквити с масло само за 20 минути
- Спагети с пармезан и яйца
- Хрупкави пръчици от тиквички с пармезан
- Кошнички от пармезан с пълнеж
Коментари към Маслени соленки с пармезан и подправки