Хляб с масло, кашкавал и чесън

Необходими продукти:
400 грама брашно
100 грама масло
200 милилитра прясно мляко
1 чаена лъжица суха мая
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица захар
2 скилидки чесън
2 супени лъжици олио
150 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топлото мляко и оставете на топло за 10 - 15 минути. Когато е готова, изсипете я в подходяща купа, пресейте в нея брашното, сложете солта, захарта. Замесете тесто, наливайки олиото. Оформете топка, покрийте купата с кърпа и оставете за час на топло място. Тестото ще увеличи обема си 3 пъти. Размесете го и оставете за още час, за да втаса отново. Получава се нежно и пухкаво. Разделете го на еднакви малки топчета (колкото орех приблизително).
Разтопете маслото, настържете кашкавала, чесъна обелете и намачкайте. Добавете чесъна към маслото и с част от комбинацията намажете формата, в която ще печете хляба. Най-добре е да използвате разглобяема форма за кекс или такава, която има дупка в средата. В останалото количество ароматно масло потопете топчетата тесто и ги подредете на слоеве във формата, поръсвайки обилно с настъргания кашкавал между редовете. Завършете подредбата с кашкавал и оставете бъдещия хляб за около 30 - 40 минути. След това го изпечете в загрята до 180 градуса фурна, а приблизителното време е около час.
Извадете готовата вкуснотия гореща, защото в противен случай кашкавалът ще се залепи за съда и ще ви е по-трудно да го изстържете по-късно от стените му.
Това е всичко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Тутманик
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Хляб с масло, кашкавал и чесън