Полента с кашкавал и чесново масло

Необходими продукти:
200 грама кашкавал или сирене, което се разтапя лесно
350 грама царевично брашно
400 милилитра прясно мляко
100 грама масло
2 скилидки чесън
1-2 филии стар хляб
сос песто и шепа печен нахут за поднасяне
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете прясното мляко с 400 милилитра вода в тенджера. Поставете на котлона и нека течността заври на среден огън. Подсолете на вкус.
Натрошете филиите стар хляб и добавете при млякото. След това при непрекъснато бъркате добавете и царевичното брашно. Нека кашата се приготвя при ниска температура около 10-15 минути като през цялото време бъркате с дървена лъжица или с тел за разбиване на яйца.
Ред е на настъргания кашкавал - изсипете и него в тенджерата при останалите продукти, бъркайте, докато се разтопи напълно.
Направете чеснова запръжка, като разтопите маслото в тиган и след това в него запържите намачкания с ножа чесън, докато скилидките придобият тъмнокафяв цвят, тогава ги извадете от мазнината.
Нея прибавете към готовата царевична каша, разбъркайте енергично, подправете със сол, смлян черен пипер на вкус и веднага свалете съда от котлона.
Разпределете полентата в подходящи чинии и поднесете с печен нахут и сос песто.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Обикновен маслен крем
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Софт храни
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Полента с кашкавал и чесново масло