Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал

Необходими продукти:
1 пакет макарони (по избор)
300 грама шунка
200 грама кашкавал
1 глава лук
консервирана царевица (на вкус)
2 яйца
1/2 чаена чаша прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете макароните в подсолена вода за около 10 минути. След това отцедете течността с помощта на гевгир, изплакнете ги със студена вода.
Нарежете лука на ситно и го изпържете до прозрачност в нагорещено олио. Прибавете царевицата, нарязаната на ситно шунка и няколко минути по-късно сложете и макароните. Разбъркайте всичко старателно.
Настържете кашкавала и добавете половината от него при останалите продукти, овкусете със сол и черен пипер.
Разбийте яйцата с млякото, подправете на вкус и залейте сместа в тавата с млечно-яйчната комбинация. Поръсете с останалия кашкавал и сложете ястието във фурната при температура от 200 градуса за около 30 минути.
Запеканката е готова.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
Коментари към Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал