Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Мерлуза със сос от картофи и майонеза

Мерлуза със сос от картофи и майонеза

Мерлуза със сос от картофи и майонеза - изображение

Необходими продукти:


  • 1 изчистена и нарязана риба мерлуза (хек)
  • 1 дафинов лист
  • 1 чаена лъжичка едра морска сол
  • копър
  • няколко стръка зелен лук
  • 200 грама майонеза
  • сок от един лимон
  • 2 картофа, намачкани на пюре
  • сол, черен пипер
  • 2 скилидки чесън, пресовани


Начин на приготвяне:


Налейте в тенджера около 2 литра вода, подсолете я и сложете дафиновия лист. След като се сгорещи прибавете нарязаната мерлуза.

Гответе около 10 минути, прецедете и сложете в намазнена тавичка. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 15 минути. Смесете майонезата с картофеното пюре, солта, черния пипер според вкуса ви, лимоновия сок, чесъна и копъра.

Разбъркайте соса до хомогенност, охладете рибата и я поднесете, гарнирана с него. Поръсете с нарязан пресен лук.

Добър апетит!

Снимка: www.valkicocina.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлАлтернативна медицинаСнимкиБотаникаДиети