Мерлуза със сос от картофи и майонеза
Необходими продукти:
- 1 изчистена и нарязана риба мерлуза (хек)
- 1 дафинов лист
- 1 чаена лъжичка едра морска сол
- копър
- няколко стръка зелен лук
- 200 грама майонеза
- сок от един лимон
- 2 картофа, намачкани на пюре
- сол, черен пипер
- 2 скилидки чесън, пресовани
Начин на приготвяне:
Налейте в тенджера около 2 литра вода, подсолете я и сложете дафиновия лист. След като се сгорещи прибавете нарязаната мерлуза.
Гответе около 10 минути, прецедете и сложете в намазнена тавичка. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 15 минути. Смесете майонезата с картофеното пюре, солта, черния пипер според вкуса ви, лимоновия сок, чесъна и копъра.
Разбъркайте соса до хомогенност, охладете рибата и я поднесете, гарнирана с него. Поръсете с нарязан пресен лук.
Добър апетит!
Снимка: www.valkicocina.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Хек, мерлуза - ползи за здравето и състав
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Сос Бъфало
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Мерлуза със сос от картофи и майонеза