Постна майонеза с брашно

Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно
150 милилитра олио
1/2 лимон
1 чаена лъжица горчица
2 супени лъжици захар
2 чаени лъжици сол
3 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
Към пресятото брашно прибавете малко вода и стрийте добре. След това постепенно налейте останалата вода, не трябва да се образуват бучки. Поставете получената смес на котлона и нека заври, като разбърквате периодично, докато се сгъсти. Когато свалите от огъня, оставете да се охлади на пълно.
В отделен съд смесете олиото с горчицата, сока от 1/2 лимон, захарта, солта и разбийте всичко с помощта на миксер в продължение на 2 минути.
След това, без да прекратявате процеса, прибавете сместа от брашно и вода.
Майонезата е готова.
Добър апетит!
Снимка: lady.tochka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО КОКОСОВО БРАШНО 200 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И АРОНИЯ 250 г
ХИП ИНСТАНТНА МЛЕЧНА КАША ЛЕКА НОЩ БАНАН И СУХАР 250 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
БРАШНО ЛЕНЕНО 180 гр. БАЛЧО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Сос Бъфало
- Сладък сос чили
- Секирче, Посевно секирче, Тревен грах
Коментари към Постна майонеза с брашно