Печени картофени хармоники с майонеза и чесън

Необходими продукти:
8 картофа
200 грама сланина или бекон
100 грама майонеза
2 скилидки чесън
магданоз или други зелени подправки на вкус
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и подсушете картофите. Направете разрези по тях, оформяйки хармоника. Удобно е, ако поставите картофа в лъжица, така тя ще бъде ограничител за ножа, за да не срежете докрай зеленчука.
В разрезите сложете парченца сланина или бекон (може да използвате колбас или просто резен домат), подредете картофите в подмазана с олио тава. Намажете повърхността им с майонеза, подсолете и поръсете с намачкания чесън.
Изпечете ястието във фурната при температура от 200 градуса в продължение на 30 - 40 минути (времето зависи от големината на картофите).
Когато са готови, поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Намалете високата температура със суров картоф
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Сладък картоф
Коментари към Печени картофени хармоники с майонеза и чесън