Сотирани гъби с чесън, мащерка и бяло вино

Необходими продукти:
- 400 грама пресни печурки
- 60 грама масло
- сол, черен пипер
- 1-2 стръка прясна мащерка
- 50 милилитра бяло вино
- 50 грама настърган пармезан
- 2 нарязани чеснови скилидки
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете гъбите на две. Загрейте маслото и ги сотирайте в него. Подправете с нарязаните скилидки чесън, мащерката, солта и пипера.
Разбъркайте и налейте бялото вино. Намалете мощността на котлона и гответе докато течността се редуцира. Разпределете порции, поднесете ястието топло, гарнирано с настърган пармезан и му се насладете.
По желание поднесете гъбките с подходящ аперитив.
Добър апетит!
Източник: cakescottage.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Сапунка
- Гъби портобело
- Зърнеста копринка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливаден пачи крак
- Полска печурка, Червенушка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Свинско с гъби в сметана
Коментари към Сотирани гъби с чесън, мащерка и бяло вино