Хрупкави пилешки гърди, пълнени с бекон, кашкавал и кисели краставички

Необходими продукти:
- 700 грама пилешки гърди
- сол, черен пипер, кимион на прах
- сок от половин лимон
- 100 грама фино смляна галета
- 2 разбити яйца
- 2 супени лъжици прясно мляко
- щипка сол
- 1 чаена чаша брашно
- 100 грама масло
- 2 нарязани фино кисели краставички
- 100 грама фино нарязан бекон
- 50 грама фино нарязан кашкавал
Начин на приготвяне:
Разполовете гърдите и ги подправете със сол, черен пипер, кимион и лимонов сок. Разбъркайте и в средата на всяко парче сложете бекон, кашкавал и кисели краставички. Прикрепете месото с помощта на клечки за зъби.
В купа разбийте яйцата със солта, налейте млякото и разбъркайте. В други две чинии изсипете галетата и брашното. Потопете пилешките гърди в яйцата, след това оваляйте в брашното, върнете обратно в яйчената смес и завършете с галетата.
В тиган загрейте и сгорещете маслото. Изпържете пилешкото от двете страни до хрупкава кафеникава коричка и отцедете. Разпределете порции, поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.blogdechataigne.fr
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко с портокалов сос
- Пилешки гърди с фурми
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
Коментари към Хрупкави пилешки гърди, пълнени с бекон, кашкавал и кисели краставички