Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Хрупкави пилешки гърди, пълнени с бекон, кашкавал и кисели краставички

Хрупкави пилешки гърди, пълнени с бекон, кашкавал и кисели краставички

Хрупкави пилешки гърди, пълнени с бекон, кашкавал и кисели краставички - изображение

Необходими продукти:


  • 700 грама пилешки гърди
  • сол, черен пипер, кимион на прах
  • сок от половин лимон
  • 100 грама фино смляна галета
  • 2 разбити яйца
  • 2 супени лъжици прясно мляко
  • щипка сол
  • 1 чаена чаша брашно
  • 100 грама масло
  • 2 нарязани фино кисели краставички
  • 100 грама фино нарязан бекон
  • 50 грама фино нарязан кашкавал


Начин на приготвяне:


Разполовете гърдите и ги подправете със сол, черен пипер, кимион и лимонов сок. Разбъркайте и в средата на всяко парче сложете бекон, кашкавал и кисели краставички. Прикрепете месото с помощта на клечки за зъби.

В купа разбийте яйцата със солта, налейте млякото и разбъркайте. В други две чинии изсипете галетата и брашното. Потопете пилешките гърди в яйцата, след това оваляйте в брашното, върнете обратно в яйчената смес и завършете с галетата.

В тиган загрейте и сгорещете маслото. Изпържете пилешкото от двете страни до хрупкава кафеникава коричка и отцедете. Разпределете порции, поднесете и се насладете на вкуса.

пилешки гърди с бекон, кашкавал и кисели краставички

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.blogdechataigne.fr

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки