Хрупкави пилешки гърди, пълнени с бекон, кашкавал и кисели краставички
Необходими продукти:
- 700 грама пилешки гърди
- сол, черен пипер, кимион на прах
- сок от половин лимон
- 100 грама фино смляна галета
- 2 разбити яйца
- 2 супени лъжици прясно мляко
- щипка сол
- 1 чаена чаша брашно
- 100 грама масло
- 2 нарязани фино кисели краставички
- 100 грама фино нарязан бекон
- 50 грама фино нарязан кашкавал
Начин на приготвяне:
Разполовете гърдите и ги подправете със сол, черен пипер, кимион и лимонов сок. Разбъркайте и в средата на всяко парче сложете бекон, кашкавал и кисели краставички. Прикрепете месото с помощта на клечки за зъби.
В купа разбийте яйцата със солта, налейте млякото и разбъркайте. В други две чинии изсипете галетата и брашното. Потопете пилешките гърди в яйцата, след това оваляйте в брашното, върнете обратно в яйчената смес и завършете с галетата.
В тиган загрейте и сгорещете маслото. Изпържете пилешкото от двете страни до хрупкава кафеникава коричка и отцедете. Разпределете порции, поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.blogdechataigne.fr
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Хрупкави пилешки гърди, пълнени с бекон, кашкавал и кисели краставички