Пълнено пилешко филе с кашкавал, зеленчуци и чесън на скара
Необходими продукти:
1 килограм пилешко филе
100 грама кашкавал
1 морков
1 сладка чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 лимон
1 супена лъжица мед
смлян пипер по избор и на вкус
смлян кориандър на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте филетата, подсушете ги и направете разрези върху всяко, за да се получат своеобразни джобове. Подправете месото със сол, пипер, кориандър и други подправки на вкус, намажете със смес от меда и лимоновия сок и оставете да се маринова за 15 минути.
Настържете моркова с помощта на средно ренде, лука нарежете ситно, чушката - на сламки, чесъна намачкайте, кашкавала също настържете.
Изпържете зеленчуците в нагорещено олио за 5-7 минути, след което ги смесете с чесъна и кашкавал. Подправете на вкус и разбъркайте.
Напълнете пилешките "джобчета" с ароматната смес и затворете с клечки за зъби.
Изпечете филето върху скара, обръщайки периодично от двете страни.
Готовото ястие нарежете на парчета и поднесете. Подходящо допълнение са гарнитури от ориз, картофи, зърнени каши и зеленчуци.
Добър апетит!
Снимка: Depositphotos
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ТРИ-БИО НАТУРАЛЕН ЕКО ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ГРИЛОВЕ И БАРБЕКЮТА 420 мл
ПРЕСТО МОКРИ КЪРПИ ЗА СКАРА МАЛИНА И ЛИМОН * 16
ХАЙТМАН АЕРОЗОЛ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СТЪКЛА НА КАМИНИ, ФУРНИ И СКАРИ 400 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- 6 трика за лесно почистване на барбекю и скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
Коментари към Пълнено пилешко филе с кашкавал, зеленчуци и чесън на скара