Пълнено пилешко филе с кашкавал, зеленчуци и чесън на скара

Необходими продукти:
1 килограм пилешко филе
100 грама кашкавал
1 морков
1 сладка чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 лимон
1 супена лъжица мед
смлян пипер по избор и на вкус
смлян кориандър на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте филетата, подсушете ги и направете разрези върху всяко, за да се получат своеобразни джобове. Подправете месото със сол, пипер, кориандър и други подправки на вкус, намажете със смес от меда и лимоновия сок и оставете да се маринова за 15 минути.
Настържете моркова с помощта на средно ренде, лука нарежете ситно, чушката - на сламки, чесъна намачкайте, кашкавала също настържете.
Изпържете зеленчуците в нагорещено олио за 5-7 минути, след което ги смесете с чесъна и кашкавал. Подправете на вкус и разбъркайте.
Напълнете пилешките "джобчета" с ароматната смес и затворете с клечки за зъби.
Изпечете филето върху скара, обръщайки периодично от двете страни.
Готовото ястие нарежете на парчета и поднесете. Подходящо допълнение са гарнитури от ориз, картофи, зърнени каши и зеленчуци.
Добър апетит!
Снимка: Depositphotos
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ХАЙТМАН АЕРОЗОЛ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СТЪКЛА НА КАМИНИ, ФУРНИ И СКАРИ 400 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 6 трика за лесно почистване на барбекю и скара
- Почистете скарата и предотвратете повторното й замърсяване със суров картоф
- Пилешки гърди с фурми
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
Коментари към Пълнено пилешко филе с кашкавал, зеленчуци и чесън на скара