Свински шишчета с плодове, бекон и чили сос
Необходими продукти
За шишчетата:
- 1 праскова или нектарина (отстранете костилката и нарежете плода на 6 парчета)
- 1 банан, обелен и разрязан на 6
- 12 ивици бекон
- 220-230 грама нетлъсто свинско, нарязано на малки кубчета
За чили соса:
- 1 супена лъжица масло
- 1 глава лук, обелена и нарязана едро
- 1 ябълка, обелена и нарязана
- 1 червена чили чушка, почистена от семената и нарязана
- 3 супени лъжици кетчуп
- 1 супена лъжица къри сос
- 300 милилитра ананасов сок
Начин на приготвяне:
Увийте всяко плодово парче (праскова и ябълка) в по една тънка ивица бекон. След това ги нанижете на метални шишчета, като редувате плод, две късчета месо, плод... Намажете с олио и изпечете на дървени въглища или върху добре загрята скара.
Необходими са около 15 минути, за да се зачерви месото. Ако това се случи по-бързо, използвайте алуминиево фолио, за да регулирате скоростта на печене.
Направете чили соса.
Сгорещете маслото в малка тенджера и в нея изсипете лука, парченцата ябълка, чили чушка и гответе до омекването им. Тогава добавете кетчупа, къри соса и налейте сока от ананас.
Щом сместа кипне, оставете да се вари на бавен огън в продължение на 10 минути.
Поднесете шишчетата със соса, а подходяща гарнитура са плодове и прясно зеле.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: trapeza-bis.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Свински шишчета с плодове, бекон и чили сос