Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свински шишчета с плодове, бекон и чили сос

Свински шишчета с плодове, бекон и чили сос

Свински шишчета с плодове, бекон и чили сос - изображение

Необходими продукти

За шишчетата:

  • 1 праскова или нектарина (отстранете костилката и нарежете плода на 6 парчета)
  • 1 банан, обелен и разрязан на 6
  • 12 ивици бекон
  • 220-230 грама нетлъсто свинско, нарязано на малки кубчета


За чили соса:

  • 1 супена лъжица масло
  • 1 глава лук, обелена и нарязана едро
  • 1 ябълка, обелена и нарязана
  • 1 червена чили чушка, почистена от семената и нарязана
  • 3 супени лъжици кетчуп
  • 1 супена лъжица къри сос
  • 300 милилитра ананасов сок


Начин на приготвяне:

Увийте всяко плодово парче (праскова и ябълка) в по една тънка ивица бекон. След това ги нанижете на метални шишчета, като редувате плод, две късчета месо, плод... Намажете с олио и изпечете на дървени въглища или върху добре загрята скара.

Необходими са около 15 минути, за да се зачерви месото. Ако това се случи по-бързо, използвайте алуминиево фолио, за да регулирате скоростта на печене.


Направете чили соса.

Сгорещете маслото в малка тенджера и в нея изсипете лука, парченцата ябълка, чили чушка и гответе до омекването им. Тогава добавете кетчупа, къри соса и налейте сока от ананас.

Щом сместа кипне, оставете да се вари на бавен огън в продължение на 10 минути.


Поднесете шишчетата със соса, а подходяща гарнитура са плодове и прясно зеле.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: trapeza-bis.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлАнкети