Мариновани свински шишчета с тиквички, гъби, лук и ананас
Необходими продукти:
- 500 грама нарязана на хапки свинско месо
- 2 почистени и нарязани червени чушки
- 1 зелена тиквичка
- 3 ананасови шайби, нарязани на парченца
- 1 глава червен лук, нарязана на парченца
- сол, черен пипер, кимион
- 50 милилитра тъмна бира
- сок от половин лимон
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка оризов оцет
- дървени шишчета
Начин на приготвяне:
Направете маринатата, като за целта смесите сол, черен пипер, кимион, бира, сок от лимон, зехтин, червен пипер и оризов оцет. Разбъркайте сместа и сложете месото да престои в нея за час.
След това го извадете и негово място прибавете нарязаните зеленчуци, без ананаса. Нека престоят поне 30 минути в маринатата.
Вземете шишче и нанижете парченце месо, след това зеленчук, отново месо и редувайте зеленчуците. Между тях сложете и парченца ананас
. Направете всички по същия начин и ги намажете с останалата марината. Загрейте скарата и изпечете шишчетата до готовност. Поднесете веднага с гарнитура по избор.
Добър апетит!
Източник: www.babaganosh.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Мариновани свински шишчета с тиквички, гъби, лук и ананас