Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Мариновани свински шишчета с тиквички, гъби, лук и ананас

Мариновани свински шишчета с тиквички, гъби, лук и ананас

Мариновани свински шишчета с тиквички, гъби, лук и ананас - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама нарязана на хапки свинско месо
  • 2 почистени и нарязани червени чушки
  • 1 зелена тиквичка
  • 3 ананасови шайби, нарязани на парченца
  • 1 глава червен лук, нарязана на парченца
  • сол, черен пипер, кимион
  • 50 милилитра тъмна бира
  • сок от половин лимон
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
  • 1 чаена лъжичка оризов оцет
  • дървени шишчета


Начин на приготвяне:


Направете маринатата, като за целта смесите сол, черен пипер, кимион, бира, сок от лимон, зехтин, червен пипер и оризов оцет. Разбъркайте сместа и сложете месото да престои в нея за час.

След това го извадете и негово място прибавете нарязаните зеленчуци, без ананаса. Нека престоят поне 30 минути в маринатата.

Вземете шишче и нанижете парченце месо, след това зеленчук, отново месо и редувайте зеленчуците. Между тях сложете и парченца ананас

. Направете всички по същия начин и ги намажете с останалата марината. Загрейте скарата и изпечете шишчетата до готовност. Поднесете веднага с гарнитура по избор.

шишчета

Добър апетит!

Източник: www.babaganosh.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиЛайфстайлСнимкиДиетиБотаникаХранене при...Алтернативна медицинаНовиниЛечения