Телешки черен дроб с лук и коняк

Необходими продукти:
400 грама телешки черен дроб
3 глави лук
сок от 1 портокал (или лимонов)
20 милилитра коняк
1/2 чаена лъжица риган
1/2 чаена лъжица джоджен
3/4 чаена чаша зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещете мазнината и в нея изпържете дроба, докато се образува кафеникава коричка по повърхността му. Тогава прибавете нарязания на едро лук и нека се изпържи до получаването на светлокафяв цвят.
След това налейте коняка, а 3 минути по-късно и портокаловия сок. Намалете котлона и подправете със сол, черен пипер, сложете ригана и джоджена.
Затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя в продължение на 5 минути.
Вече може да поднесете топло като предястие или с гарнитура от картофено пюре или ориз - в ролята на основно блюдо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ ПЕРИЛА капсули * 150 SANCT BERNHARD
ЛИВЪРКЛИЪР капсули * 40 DEEP AYURVEDA
НАТУРА ТЕРАПИ СЛИМ КОМПЛЕКС капсули * 30 + СЛИМ ФАЙБЪР капсули * 30 * 2
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
НовКАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лучени кръгчета на скара
- Облекчете синузита с лук
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Див портокал помага при болки в ставите
Коментари към Телешки черен дроб с лук и коняк