Телешки черен дроб с лук и коняк
Необходими продукти:
400 грама телешки черен дроб
3 глави лук
сок от 1 портокал (или лимонов)
20 милилитра коняк
1/2 чаена лъжица риган
1/2 чаена лъжица джоджен
3/4 чаена чаша зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещете мазнината и в нея изпържете дроба, докато се образува кафеникава коричка по повърхността му. Тогава прибавете нарязания на едро лук и нека се изпържи до получаването на светлокафяв цвят.
След това налейте коняка, а 3 минути по-късно и портокаловия сок. Намалете котлона и подправете със сол, черен пипер, сложете ригана и джоджена.
Затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя в продължение на 5 минути.
Вече може да поднесете топло като предястие или с гарнитура от картофено пюре или ориз - в ролята на основно блюдо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИВЪРКЛИЪР капсули * 40 DEEP AYURVEDA
НАТУРА ТЕРАПИ СЛИМ КОМПЛЕКС капсули * 30 + СЛИМ ФАЙБЪР капсули * 30 * 2
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Червен портокал, Кървав портокал
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете кашлицата със сол и портокал
Коментари към Телешки черен дроб с лук и коняк