Телешки черен дроб с лук и коняк
Необходими продукти:
400 грама телешки черен дроб
3 глави лук
сок от 1 портокал (или лимонов)
20 милилитра коняк
1/2 чаена лъжица риган
1/2 чаена лъжица джоджен
3/4 чаена чаша зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещете мазнината и в нея изпържете дроба, докато се образува кафеникава коричка по повърхността му. Тогава прибавете нарязания на едро лук и нека се изпържи до получаването на светлокафяв цвят.
След това налейте коняка, а 3 минути по-късно и портокаловия сок. Намалете котлона и подправете със сол, черен пипер, сложете ригана и джоджена.
Затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя в продължение на 5 минути.
Вече може да поднесете топло като предястие или с гарнитура от картофено пюре или ориз - в ролята на основно блюдо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ ПЕРИЛА капсули * 150 SANCT BERNHARD
ЛИВЪРКЛИЪР капсули * 40 DEEP AYURVEDA
НАТУРА ТЕРАПИ СЛИМ КОМПЛЕКС капсули * 30 + СЛИМ ФАЙБЪР капсули * 30 * 2
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Див портокал помага при болки в ставите
- Ползи и вреди на червения лук
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Салата от маслини и лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Облекчете кашлицата със сол и портокал
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
Коментари към Телешки черен дроб с лук и коняк