Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Шишчета от три вида мариновано месо (агнешко, свинско и телешко)

Шишчета от три вида мариновано месо (агнешко, свинско и телешко)

Шишчета от три вида мариновано месо (агнешко, свинско и телешко) - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм агнешко месо
  • 1 килограм свинско месо
  • 1 килограм телешко месо
  • 2 глави лук
  • подправки (червен и черен пипер, кимион, сол, магданоз и други по ваше желание)
  • 40 милилитра сок от лимон
  • 40 милилитра сок от нар
  • 50 грама сланина


Начин на приготвяне:

Измийте трите вида месо, подсушете ги и нарежете на парчета с дължина около 5-6 сантиметра и дебелина колкото пръст. Необходимо е да почистите от всякакви ципи, жили и други ненужни части, оставете само чисто месо.

След това сложете всеки вид месо в отделен съд, тъй като маринатите са различни.

Агнешкото поръсете със сол, червен пипер и кимион; телешкото - със сол, черен пипер, нарязан лук и налейте лимоновия сок, а свинското овкусете с черен пипер, магданоз, сол, лук и малко сок от нар.

Оставете месата да престоят няколко часа, за да поемат ароматите на подправките.

След това преплетете различните късчетата помежду им и тогава нанижете върху шишчета, като започнете всяко с парченце сланина. Разбира се, бихте могли и да редувате телешкото, свинското и агнешкото в произволна последователност.

Изпечете на жар, като обръщате от всички страни до готовност на месните хапки.

Поднесете шишчетата, докато са горещи, а за гарнитура може да предложите пресни зеленчуци.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиХранене при...Социални грижиАнкетиЛайфстайлНормативни актовеДиети