Предястие от черен дроб на треска с рулца от раци, яйца и кашкавал
Необходими продукти:
1 консерва черен дроб от треска
4 яйца
50 грама масло
1/2 чаена чаша орехови ядки
1 глава лук
1 лимон
50 грама кашкавал
2 рулца от раци
8 - 10 листа зелена салата
2 домата
сол и черен пипер на вкус
накълцан копър
Начин на приготвяне:
Сварете твърдо яйцата, обелете ги и отделете жълтъците от белтъците. Белтъците нарежете на ситно, а жълтъците настържете.
Изпечете орехите и натрошете едро или нарежете.
Отцедете мазнината от консервата, черния дроб смесете с жълтъците и орехите, добавете маслото и разбъркайте.
От получената комбинация оформете топчета.
Настържете (ситно) поотделно кашкавала и рулцата от раци. Част от топчетата оваляйте в кашкавала, а останалите в рулцата от раци. След това приберете в хладилника за 1 час.
Накълцайте ситно лука, към него прибавете сока от лимона, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте.
Доматите нарежете на кръгчета, върху всяко сложете от лука с подправките, поръсете с нарязаните белтъци и копър.
Покрийте подходящ съд с листата зелена салата, подредете вкусните хапки и украсете с доматите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Свински черен дроб в було (пържен)
- Говежди черен дроб
- Телешки черен дроб с лук и коняк
- Варен телешки дроб в марината от лук и горчица
- Задушен телешки дроб с топено сирене, копър, чесън и лук
- Салата от черен дроб на треска с маслини
- Свински черен дроб и гъби в сметанов сос с кашкавалена коричка
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Паниран свински дроб с лук в масло
Коментари към Предястие от черен дроб на треска с рулца от раци, яйца и кашкавал