Паниран свински дроб с лук в масло
Необходими продукти:
- 400 грама свински черен дроб
- 80 грама краве масло
- 1 глава кромид лук или повече, ако предпочитате
- 4 супени лъжици галета или колкото е необходимо
- сол и черен пипер, други подходящи подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете дроба от жлъчните канали и ципите, подсушете го с кърпа и нарежете на едри парчета, които овкусете с прясно смлян черен пипер, други подходящи подправки и подсолете.
Оваляйте в галета парчетата и ги подредете в тиган, в който предварително сте нагорещили част от маслото.
Изпържете от двете страни до желаната готовност (някои предпочитат дроба полусуров) и извадете в чиния.
Нарязания на полукръгчета кромид лук изпържете в същия съд, като добавите останалото масло.
Поднесете дроба с лука и любимата си гарнитура.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Свински черен дроб в було (пържен)
- Телешки черен дроб с лук и коняк
- Говежди черен дроб
- Свински черен дроб и гъби в сметанов сос с кашкавалена коричка
- Варен телешки дроб в марината от лук и горчица
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Задушен телешки дроб с топено сирене, копър, чесън и лук
- Салата от черен дроб на треска с маслини
- Гювечета от черен дроб със спагети
Коментари към Паниран свински дроб с лук в масло