Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Паниран свински дроб с лук в масло

Паниран свински дроб с лук в масло

Паниран свински дроб с лук в масло - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама свински черен дроб
  • 80 грама краве масло
  • 1 глава кромид лук или повече, ако предпочитате
  • 4 супени лъжици галета или колкото е необходимо
  • сол и черен пипер, други подходящи подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете дроба от жлъчните канали и ципите, подсушете го с кърпа и нарежете на едри парчета, които овкусете с прясно смлян черен пипер, други подходящи подправки и подсолете.

свински дроб

Оваляйте в галета парчетата и ги подредете в тиган, в който предварително сте нагорещили част от маслото.

свински дроб

Изпържете от двете страни до желаната готовност (някои предпочитат дроба полусуров) и извадете в чиния.

свински дроб

Нарязания на полукръгчета кромид лук изпържете в същия съд, като добавите останалото масло.

лук

Поднесете дроба с лука и любимата си гарнитура.

свински дроб


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛюбопитноХранене при...История