Начало Хранене Рецепти Салати С месо Салата от черен дроб с кисели краставички, кашкавали и яйца

Салата от черен дроб с кисели краставички, кашкавал и яйца

Салата от черен дроб с кисели краставички, кашкавал и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама черен дроб (свински или говежди)
  • 1-2 кисели краставички
  • 100 грама кашкавал
  • 2-3 сварени яйца
  • майонеза
  • сол
  • черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Измийте дроба добре под течаща вода (почистете от ципите) и го сложете във вряща вода, която сте подсолили и подправили на вкус (може да използвате зърна кимион или каквито аромати предпочитате). Сварете до готовност (около 30 минути).

черен дроб

След това извадете от бульона, нека се охлади малко и нарежете на сламки.

черен дроб

Сложете в дълбока салатиера, подправете.

черен дроб

Настържете едро киселите краставички и ги добавете към дроба.

кисели краставички

Ред е на рендосания кашкавал (може да използвате и повече).

кашкавал

И накрая твърдо сварените яйца, които също трябва да настържете предварително.

яйца

Покрийте продуктите с майонеза и не разбърквайте.

майонеза

Това направете непосредствено преди поднасяне, когато разпределяте салатата на порции.


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: mihalko.org

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...История