Салата от черен дроб с кисели краставички, кашкавал и яйца
Необходими продукти:
- 500 грама черен дроб (свински или говежди)
- 1-2 кисели краставички
- 100 грама кашкавал
- 2-3 сварени яйца
- майонеза
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте дроба добре под течаща вода (почистете от ципите) и го сложете във вряща вода, която сте подсолили и подправили на вкус (може да използвате зърна кимион или каквито аромати предпочитате). Сварете до готовност (около 30 минути).
След това извадете от бульона, нека се охлади малко и нарежете на сламки.
Сложете в дълбока салатиера, подправете.
Настържете едро киселите краставички и ги добавете към дроба.
Ред е на рендосания кашкавал (може да използвате и повече).
И накрая твърдо сварените яйца, които също трябва да настържете предварително.
Покрийте продуктите с майонеза и не разбърквайте.
Това направете непосредствено преди поднасяне, когато разпределяте салатата на порции.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: mihalko.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Свински черен дроб в було (пържен)
- Говежди черен дроб
- Телешки черен дроб с лук и коняк
- Варен телешки дроб в марината от лук и горчица
- Задушен телешки дроб с топено сирене, копър, чесън и лук
- Салата от черен дроб на треска с маслини
- Свински черен дроб и гъби в сметанов сос с кашкавалена коричка
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Паниран свински дроб с лук в масло
Коментари към Салата от черен дроб с кисели краставички, кашкавал и яйца