Свински черен дроб в було (пържен)
Необходими продукти:
- 500-600 грама свински черен дроб
- свинско було
- 10-15 дафинови листа
- лимон за поднасяне
Начин на приготвяне:
Нарежете дроба на тънки парчета (дебелината им да е около 1,5-2 сантиметра).
Върху всяко сложете по 1-2 дафинови листа (в зависимост от размера им) и увийте в булото.
Изпържете дроба на силен огън до готовност (по около 5-6 минути от всяка страна).
Поднесете го горещ с резени лимон. Подсолете при сервирането, защото в противен случай крайният резултат може да е прекалено сух.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ru.geniuscook.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Говежди черен дроб
- Телешки черен дроб с лук и коняк
- Варен телешки дроб в марината от лук и горчица
- Задушен телешки дроб с топено сирене, копър, чесън и лук
- Салата от черен дроб на треска с маслини
- Свински черен дроб и гъби в сметанов сос с кашкавалена коричка
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Паниран свински дроб с лук в масло
- Предястие от черен дроб на треска с рулца от раци, яйца и кашкавал
Коментари към Свински черен дроб в було (пържен)