Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Свински черен дроб в було (пържен)

Свински черен дроб в було (пържен)

Свински черен дроб в було (пържен) - изображение

Необходими продукти:

  • 500-600 грама свински черен дроб
  • свинско було
  • 10-15 дафинови листа
  • лимон за поднасяне

 свински дроб, дафинов лист, було

Начин на приготвяне:

Нарежете дроба на тънки парчета (дебелината им да е около 1,5-2 сантиметра).

свински дроб

Върху всяко сложете по 1-2 дафинови листа (в зависимост от размера им) и увийте в булото.

свински дроб в було

Изпържете дроба на силен огън до готовност (по около 5-6 минути от всяка страна).

Поднесете го горещ с резени лимон. Подсолете при сервирането, защото в противен случай крайният резултат може да е прекалено сух.

свински дроб

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ru.geniuscook.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...История