Спагети с пушена сьомга и каперси

Необходими продукти:
- 500 грама спагети
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 1/4 чаена чаша бяло вино
- 3/4 чаена чаша сметана
- сокът на половин лимон
- 500 грама пушена сьомга, нарязана
- 1/4 чаена чаша каперси
- 2 супени лъжици копър
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в солена вода и я прецедете, като запазите половин чаша от течността, в която сте я приготвили.
Докато се варят спагетите, запържете лука в мазнината за 5 минути, докато омекне. Прибавете чесъна и разбъркайте, сипете виното и гответе, докато се редуцира, около 5 минути. Добавете сметаната и гответе за още 5 минути, за да се сгъсти соса. Подправете със сол и черен пипер.
Сьомгата, каперсите и копъра прибавете към соса и след 2 минути в същия тиган сложете пастата. Разбъркайте и добавете водата, ако ви се струва соса твърде гъст.
Гарнирайте с още копър и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Оризови спагети
- Сьомга на фурна в сметанов сос с копър
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети със сметана и риба тон
- Паста папарделе с наденица и сметана
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Спагети с морски дарове в доматен сос
Коментари към Спагети с пушена сьомга и каперси