Сьомга на фурна в сметанов сос с копър
Необходими продукти:
300 грама сьомга (задължително с кожата)
1 лимон
1/2 краставица
100 грама заквасена сметана
100 грама кисело мляко
сол, копър и смлян черен пипер на вкус
зехтин
Начин на приготвяне:
Разрежете рибата на две равни части, натрийте със сол, черен пипер и напръскайте с лимонов сок.
Подмажете дъното на съда, който ще използвате за печене, със зехтин и сложете в него сьомгата с кожата надолу.
Изпечете в продължение на 20 минути при температура от 180 градуса. Не придържайте във фурната, за да не се получи суха и невкусна, затова е добре да проверявате готовността.
Настържете краставицата ситно, копъра накълцайте. Прибавете ги към киселото мляко, което предварително смесете със сметаната. Налейте и сока от половината лимон. Сосът е готов.
Поднесете рибата с него.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл 1542
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Ориз със сьомга
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Червена риба, вид сьомга (Кета)
- Сьомга с картофи и целина на фурна
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
Коментари към Сьомга на фурна в сметанов сос с копър