Сьомга на фурна в сметанов сос с копър

Необходими продукти:
300 грама сьомга (задължително с кожата)
1 лимон
1/2 краставица
100 грама заквасена сметана
100 грама кисело мляко
сол, копър и смлян черен пипер на вкус
зехтин
Начин на приготвяне:
Разрежете рибата на две равни части, натрийте със сол, черен пипер и напръскайте с лимонов сок.
Подмажете дъното на съда, който ще използвате за печене, със зехтин и сложете в него сьомгата с кожата надолу.
Изпечете в продължение на 20 минути при температура от 180 градуса. Не придържайте във фурната, за да не се получи суха и невкусна, затова е добре да проверявате готовността.
Настържете краставицата ситно, копъра накълцайте. Прибавете ги към киселото мляко, което предварително смесете със сметаната. Налейте и сока от половината лимон. Сосът е готов.
Поднесете рибата с него.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
ПРОМОДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!АБОФАРМА ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 1000 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Руло от пушена сьомга, спанак и босилек
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Сьомга с броколи и шамфъстък
- Филе от сьомга върху кедрова дъска
- Богата салата със сьомга, бекон, авокадо и зеленчуци
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
Коментари към Сьомга на фурна в сметанов сос с копър