Как да съхраним сготвена паста
Често, когато приготвяме паста, прекаляваме с количествата и това не е учудващо. По време на готвене тя значително увеличава обема си, така че не е изключено след вечеря да остане. Изхвърлянето на храна от друга страна е голямо "престъпление".
Макаронените изделия са много капризни, знаем, че кратко време след приготвяне, те вече не са годни за ядене, понеже се слепват и се превръщат в огромна макаронена безвкусна пита. Затова вижте как да съхранявате макаронени изделия - спагети, всички видове макарони и дори лазаня.
3 начина за съхранение на пастата
1. В хладилник
Остатъците от сготвена паста имат около 2 часа годност. Това означава, че трябва да ги съхраните, преди да се слепят. Така че веднага, след като достигнат стайна температура, може да ги приберете в хладилник - най-добре в плътно затворена кутия или в торба с цип, от която сте изкарали въздуха. Единственото, което трябва да направите, е да полеете обилно пастата със зехтин или масло, за да предотвратите слепването й. След това приберете в избрания съд и съхранявайте до 5 дни в хладилник, като е желателно до 3-тия ден да я консумирате.
Ако пастата е домашна, вместо мазнина добавете брашно.
2. Във фризер
Ако искате да съхраните пастата за по-дълго време, безспорно трябва да изберете фризера. Съхранявайте макаронените изделия полети с мазнина и прибрани в торба с цип. Задължително е да изкарате въздуха от торбичките.
Когато решите да ги консумирате, ги размразете в хладилник, процесът отнема няколко часа, затова може да ги сложите сутринта в хладилника, а вечерта да ги приготвите за вечеря.
3. Трик за овкусена паста
Може да съхранявате пастата в хладилник, като леко полеете с мазнина макароните, след като ги сложите в контейнера за съхранение. Предимството на овкусената паста е, че с времето вкусът й ще се обогати още повече. Минус е, че трябва да я консумирате на следващия ден след приготвянето й.
Как да я претоплите?
Вариант е да я стоплите в микровълновата, което не е най-доброто решение, но е най-лесното.
По-добър вариант е да я потопите във вряща вода за 1 минута, което ще я загрее много по-равномерно и ще възвърне еластичността й.
Ако пастата е със сос, я затоплете на фурна в тава, покрита с фолио, за да се запази влагата в макароните.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Оризови спагети
- Спагети със сметана и риба тон
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Спагети с пармезан и яйца
- Паста папарделе с наденица и сметана
- Спагети с песто от броколи и пармезан
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Здравословни спагети със зеленчуци и пиле в сос
Коментари към Как да съхраним сготвена паста