Как да съхраним сготвена паста
Често, когато приготвяме паста, прекаляваме с количествата и това не е учудващо. По време на готвене тя значително увеличава обема си, така че не е изключено след вечеря да остане. Изхвърлянето на храна от друга страна е голямо "престъпление".
Макаронените изделия са много капризни, знаем, че кратко време след приготвяне, те вече не са годни за ядене, понеже се слепват и се превръщат в огромна макаронена безвкусна пита. Затова вижте как да съхранявате макаронени изделия - спагети, всички видове макарони и дори лазаня.
3 начина за съхранение на пастата
1. В хладилник
Остатъците от сготвена паста имат около 2 часа годност. Това означава, че трябва да ги съхраните, преди да се слепят. Така че веднага, след като достигнат стайна температура, може да ги приберете в хладилник - най-добре в плътно затворена кутия или в торба с цип, от която сте изкарали въздуха. Единственото, което трябва да направите, е да полеете обилно пастата със зехтин или масло, за да предотвратите слепването й. След това приберете в избрания съд и съхранявайте до 5 дни в хладилник, като е желателно до 3-тия ден да я консумирате.
Ако пастата е домашна, вместо мазнина добавете брашно.
2. Във фризер
Ако искате да съхраните пастата за по-дълго време, безспорно трябва да изберете фризера. Съхранявайте макаронените изделия полети с мазнина и прибрани в торба с цип. Задължително е да изкарате въздуха от торбичките.
Когато решите да ги консумирате, ги размразете в хладилник, процесът отнема няколко часа, затова може да ги сложите сутринта в хладилника, а вечерта да ги приготвите за вечеря.
3. Трик за овкусена паста
Може да съхранявате пастата в хладилник, като леко полеете с мазнина макароните, след като ги сложите в контейнера за съхранение. Предимството на овкусената паста е, че с времето вкусът й ще се обогати още повече. Минус е, че трябва да я консумирате на следващия ден след приготвянето й.
Как да я претоплите?
Вариант е да я стоплите в микровълновата, което не е най-доброто решение, но е най-лесното.
По-добър вариант е да я потопите във вряща вода за 1 минута, което ще я загрее много по-равномерно и ще възвърне еластичността й.
Ако пастата е със сос, я затоплете на фурна в тава, покрита с фолио, за да се запази влагата в макароните.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Оризови спагети
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Спагети с пармезан и яйца
- Спагети със сметана и риба тон
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Бистра пилешка супа със спагети
- Сос от сирене Бри със спагети
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Оризови спагети (фунчоза) със зеленчуци и печурки
- Спагети с риба тон и маслини
Коментари към Как да съхраним сготвена паста