Гъби с лук в доматен сос

Необходими продукти:
400 грама пресни гъби
150 милилитра доматен сок или 100 грама доматен сос
2 глави лук
2 супени лъжици зехтин
2 чаени лъжици вегета или друго подправка
1 чаена лъжица червен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го на малки кубчета или на полукръгчета, гъбите нарежете на едри парчета.
Сгорещете зехтина и в него изпържете лука до златисто. Добавете гъбите и задушете на слаб огън в собствен сок в продължение на около 10 минути.
След това сложете подправките, доматения сок (или сос) и нека ястието се задушава 5 - 7 минути, като разбърквате допълнително. Ако прецените, че останалата течност е много, може да добавите лъжица брашно.
Тази гъбена гарнитура е идеално допълнение към ориз, елда, макарони, също и към месо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Горска челядинка
- Сапунка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
- Ливаден пачи крак
- Кафяво - червена миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Картофи в гъбен сос
Коментари към Гъби с лук в доматен сос