Гъби с лук в доматен сос

Необходими продукти:
400 грама пресни гъби
150 милилитра доматен сок или 100 грама доматен сос
2 глави лук
2 супени лъжици зехтин
2 чаени лъжици вегета или друго подправка
1 чаена лъжица червен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го на малки кубчета или на полукръгчета, гъбите нарежете на едри парчета.
Сгорещете зехтина и в него изпържете лука до златисто. Добавете гъбите и задушете на слаб огън в собствен сок в продължение на около 10 минути.
След това сложете подправките, доматения сок (или сос) и нека ястието се задушава 5 - 7 минути, като разбърквате допълнително. Ако прецените, че останалата течност е много, може да добавите лъжица брашно.
Тази гъбена гарнитура е идеално допълнение към ориз, елда, макарони, също и към месо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Пържени гъби със сметана и лук
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Задушени гъби в бира и масло
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Полска печурка, Червенушка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Полската сърнела
- Гъби портобело
- Свинско с гъби в гювеч
- Пилешко филе с гъби в сметанов сос
Коментари към Гъби с лук в доматен сос