Запечен хляб с моцарела, масло и зелени подправки

Необходими продукти:
1 кръгъл хляб/питка
340 грама настъргана моцарела или друго подходящо сирене
1 прясна зелена чушка
1/2 чаена чаша нарязани на ситно зелени подправки (магданоз, копър, целина)
4 супени лъжици масло
суха смес от билки и подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разрежете хляба почти до долу, оформяйки клетки или кубчета, както се вижда на снимката.
Настържете сиренето, към него прибавете нарязаната на ситно чушка зелените и сухите подправки, след това налейте разтопеното масло и разбъркайте всичко добре.
Сложете питката върху фолио, което да бъде достатъчно да увиете хляба. Напълнете щедро всяка клетка с ароматната смес, увийте с фолиото и сложете в загрятата фурна за 15 минути. След това развийте фолиото и оставете вкуснотията да се запече (още 10 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ГРАДИНСКИ СМИНДУХ 200 г СТЕЛ АРГО
БИОХЕРБА ДЖИНДЖИФИЛ прах 35 г
АРОМАНДИСЕ ПЕЧЕНА СОЯ КИНАКО 200 г
КУРКУМА НА ПРАХ 300 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Картофени шишчета с масло
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Киселица, Дива ябълка
- Масло от рапица
- Хлебен пудинг
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Яжте хляб - за отслабване
Коментари към Запечен хляб с моцарела, масло и зелени подправки