Запечен хляб с моцарела, масло и зелени подправки
Необходими продукти:
1 кръгъл хляб/питка
340 грама настъргана моцарела или друго подходящо сирене
1 прясна зелена чушка
1/2 чаена чаша нарязани на ситно зелени подправки (магданоз, копър, целина)
4 супени лъжици масло
суха смес от билки и подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разрежете хляба почти до долу, оформяйки клетки или кубчета, както се вижда на снимката.
Настържете сиренето, към него прибавете нарязаната на ситно чушка зелените и сухите подправки, след това налейте разтопеното масло и разбъркайте всичко добре.
Сложете питката върху фолио, което да бъде достатъчно да увиете хляба. Напълнете щедро всяка клетка с ароматната смес, увийте с фолиото и сложете в загрятата фурна за 15 минути. След това развийте фолиото и оставете вкуснотията да се запече (още 10 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 250 мл ЗЕМЕЛА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 100 мл ЗЕМЕЛА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Обикновен маслен крем
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Запечен хляб с моцарела, масло и зелени подправки