Печено пиле с масло, лимон и билки

Необходими продукти:
- 1 цяло пиле /около 3-4 килограма/
- сол и черен пипер
- 3 супени лъжици италианска подправка
- 2 супени лъжици масло, омекотено
- 1 лимон, добре измит и разполовен
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното и стените на тава с алуминиево фолио. Поставете решетка за печене.
- Подправете пилето със сол и черен пипер както отвън, така и отвътре.
- В малка купичка смесете италианската подправка с маслото и разбъркайте добре.
- Втрийте половината смес под кожата на пилето, а останалата половина върху нея.
- Поставете лимоновите половинки в кухината и прехвърлете пилето върху решетката в тавата.
- Печете около 1 1/2 часа или до пълна готовност на пилешкото месо.
- Гарнирайте с пресни билки и лимонови резени и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЦИТРУСОВИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА 10 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИМОН 20 мл
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Картофени шишчета с масло
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Киселица, Дива ябълка
- Калоферче
- Отглеждане на лимон
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Масло от рапица
- Салата от пилешко с царевица и гъби
Коментари към Печено пиле с масло, лимон и билки