Печено пиле с масло, лимон и билки

Необходими продукти:
- 1 цяло пиле /около 3-4 килограма/
- сол и черен пипер
- 3 супени лъжици италианска подправка
- 2 супени лъжици масло, омекотено
- 1 лимон, добре измит и разполовен
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното и стените на тава с алуминиево фолио. Поставете решетка за печене.
- Подправете пилето със сол и черен пипер както отвън, така и отвътре.
- В малка купичка смесете италианската подправка с маслото и разбъркайте добре.
- Втрийте половината смес под кожата на пилето, а останалата половина върху нея.
- Поставете лимоновите половинки в кухината и прехвърлете пилето върху решетката в тавата.
- Печете около 1 1/2 часа или до пълна готовност на пилешкото месо.
- Гарнирайте с пресни билки и лимонови резени и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 100 мл ЗЕМЕЛА
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 250 мл ЗЕМЕЛА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИМОН 20 мл
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Калоферче
- Отглеждане на лимон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Обикновен маслен крем
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Как да си захванем лимон от семка
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
Коментари към Печено пиле с масло, лимон и билки