Печено пиле с масло, лимон и билки
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле /около 3-4 килограма/
- сол и черен пипер
- 3 супени лъжици италианска подправка
- 2 супени лъжици масло, омекотено
- 1 лимон, добре измит и разполовен
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното и стените на тава с алуминиево фолио. Поставете решетка за печене.
- Подправете пилето със сол и черен пипер както отвън, така и отвътре.
- В малка купичка смесете италианската подправка с маслото и разбъркайте добре.
- Втрийте половината смес под кожата на пилето, а останалата половина върху нея.
- Поставете лимоновите половинки в кухината и прехвърлете пилето върху решетката в тавата.
- Печете около 1 1/2 часа или до пълна готовност на пилешкото месо.
- Гарнирайте с пресни билки и лимонови резени и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 100 мл ЗЕМЕЛА
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 250 мл ЗЕМЕЛА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
ЛИМОНОВИ КОРИЧКИ прах 50 г ЗДРАВНИЦА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИМОН 20 мл
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Обикновен маслен крем
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
Коментари към Печено пиле с масло, лимон и билки