Печено пилешко месо на скара

Необходими продукти:
- 3-4 пилешки бутчета
- сок от лимон
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка соев сос
- 1/2 чаена лъжичка чили сос
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Налейте в тенджера вода и заварете пилето. Прецедете, охладете месото и смесете оцета, лимоновия сок, зехтина, соевия сос, чилито и подправките в купа.
Потопете месото в сместа, загрейте скара и го изпечете за 5-6 минути от всяка страна. Поднесете с гарнитура по избор и му се насладете.
Да ви е вкусно!
Източник: www.blossomtostem.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ХАЙТМАН АЕРОЗОЛ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СТЪКЛА НА КАМИНИ, ФУРНИ И СКАРИ 400 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Печени кайсии с мащерка и мед
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Мариновани печени чушки с чесън, босилек и копър
- Сирене в лозови листа на скара
Коментари към Печено пилешко месо на скара