Пилешко с балсамов сос на скара

Необходими продукти:
- 1 килограм пилешко месо (бутчета, крилца)
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 1 чаена лъжичка кимион, млян
- 2 чаени лъжички лимонов сок
- 2 чаени лъжички тъмен балсамов оцет
- 50 милилитра бира
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка мед
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете месото и го нарежете на порции. Налейте вода в тенджера, добавете сол и бланширайте бутчетата за 10 минути. Отцедете охладете и подправете с черен пипер и кимион според вкуса.
В друг съд налейте лимоновия сок, балсамовия оцет, бирата, зехтина и меда. Загрейте сместа, гответе докато се редуцира и свалете от котлона. След като се охлади потопете месото в соса, загрейте скара и го изпечете равномерно от всички страни. Поднесете топло, гарнирано с останалия сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foodnetwork.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ХАЙТМАН АЕРОЗОЛ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СТЪКЛА НА КАМИНИ, ФУРНИ И СКАРИ 400 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Сирене в лозови листа на скара
- Рецептите на Джейми Оливър: Пържено пиле
- Царевица на скара в пикантно масло
- Печено пиле върху кенче бира
- Пилешко гнездо
- Пържени пилешки шийки с лют червен пипер
Коментари към Пилешко с балсамов сос на скара