Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко с балсамов сос на скара

Пилешко с балсамов сос на скара

Пилешко с балсамов сос на скара - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм пилешко месо (бутчета, крилца)
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • 1 чаена лъжичка кимион, млян
  • 2 чаени лъжички лимонов сок
  • 2 чаени лъжички тъмен балсамов оцет
  • 50 милилитра бира
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжичка мед

 

Начин на приготвяне:

 

Измийте, подсушете месото и го нарежете на порции. Налейте вода в тенджера, добавете сол и бланширайте бутчетата за 10 минути. Отцедете охладете и подправете с черен пипер и кимион според вкуса.

В друг съд налейте лимоновия сок, балсамовия оцет, бирата, зехтина и меда. Загрейте сместа, гответе докато се редуцира и свалете от котлона. След като се охлади потопете месото в соса, загрейте скара и го изпечете равномерно от всички страни. Поднесете топло, гарнирано с останалия сос.

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.foodnetwork.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияХранене при...ЛайфстайлДиетиНовиниАнкети