Царевица на скара в пикантно масло
Необходими продукти:
4 супени лъжици масло
щипка кайенски пипер
6 кочана царевица с листата
1/4 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица едра сол
1/2 чаена лъжица чили на прах
2 супени лъжици нарязан кориандър
олио за намазване на скарата
Начин на приготвяне:
Загрейте скарата. Почистете царевицата от листата и косата, измийте, подсушете и отново увийте в листата.
Вземете малка купа и в нея смесете размекнатото масло, чилито на прах, кайенския пипер, захарта, солта и нарязания кориандър.
Намажете скарата с олио и подредете кочаните върху нея. Изпечете ги, като обръщате от всички страни. След това махнете листата и намажете царевицата с пикантното масло. Поднесете гореща.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ТРИ-БИО НАТУРАЛЕН ЕКО ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ГРИЛОВЕ И БАРБЕКЮТА 420 мл
ХАЙТМАН АЕРОЗОЛ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СТЪКЛА НА КАМИНИ, ФУРНИ И СКАРИ 400 мл
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- 6 трика за лесно почистване на барбекю и скара
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Царевица на скара в пикантно масло