Печена млечна царевица с масло, чесън и подправки
Необходими продукти:
- 6-7 кочана млечна царевица
- 2-3 супени лъжици крема сирене
- няколко стръка пресен кориандър
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица майонеза
- 10 грама чесън на прах
- червен пипер за поръсване
- лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистете и сварете царевицата. Още топла я намажете с масло, а след това със смес от крема сирене и майонеза. Подправете с чесън на прах, червен пипер, сол и черен пипер.
Загрейте скара и изпечете царевицата. Поднесете, подправена с нарязан пресен кориандър и лимонов сок.
Добър апетит!
Източник: www.flirtingwithflavor.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ХАЙТМАН АЕРОЗОЛ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СТЪКЛА НА КАМИНИ, ФУРНИ И СКАРИ 400 мл
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 11 R БОРОВИНКОВО ЧЕРВЕНО
ЦАРЕВИЧНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Обикновен маслен крем
Коментари към Печена млечна царевица с масло, чесън и подправки