Филе от риба с чесново масло в хартия за печене
Необходими продукти:
- 4 филета от бяла риба
- 2 тиквички, нарязани на пръчици
- 2-3 моркова, нарязани на пръчици
- 1/4 чаена чаша масло
- 4 големи скилидки чесън, нарязани
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- морска сол и прясно смлян черен пипер
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- лют червен пипер на люспи /по желание/
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса.
- Разтопете маслото в тенджерка на средно силен огън.
- Добавете чесъна и лимоновия сок и разбъркайте добре.
- Отдръпнете от котлона и оставете чесновото масло да се охлади за кратко.
- Прибавете магданоза и подправете със солта, черния пипер и лютия червен пипер. Разбъркайте добре.
- Изрежете квадрати от хартия за печене с размери около 30 сантиметра.
- Разпределете зеленчуковите пръчици в центъра и върху тях поставете по едно рибно филе.
- Поръсете с чесновото масло, сол и прясно смлян черен пипер.
- Прехвърлете лявата част на хартията за печене върху рибата, след което сгънете дясната част върху лявата.
- Завийте крайчетата надолу така, че да се образува пакет.
- Печете рибата в продължение на 20 минути.
- Разгънете внимателно хартията и поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Коментари към Филе от риба с чесново масло в хартия за печене