Начало Хранене Рецепти Салати С риба и морски дарове Печена ципура върху сол

Печена ципура върху сол

Печена ципура върху сол - изображение

Необходими продукти:


  • 1-2 ципури
  • 500 грама морска сол
  • 1 лимонов сок
  • сухи подправки за риба по избор


Начин на приготвяне:


Почистете рибата, измийте и я подсушете. Изсипете всичката сол в тава, сложете рибата, поръсете я със сухи подправки по избор, които не съдържат сол.

При печенето рибата поема толкова, колкото й е необходимо. Поръсете с лимонов сок или гарнирайте с няколко резенчета. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути.

Охладете, поднесете и й се насладете. Гарнирайте със салата по ваш избор. Този метод на печене е добре познат и чрез него месата се запазват сочни.

Добър апетит!

Снимка: www.lacocinadepedroyyolanda.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиНовиниАлтернативна медицинаЛюбопитноСнимкиХрани и ястияДиетиЛайфстайлСпортИсторияХранене при...Ботаника