Шишчета от червена риба в бекон с лук
Необходими продукти:
500 грама филе от червена риба
300 грама бекон
сок от 1 портокал
1 сладка чушка
5 малки глави лук
3 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица смлян червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на тънки ивици, лука обелете и разрежете главите на две части, чушката почистете от семената и нарежете на квадратчета, филето - на порции.
Смесете сока от 1 портокал със соевия сос и прибавете червения пипер. С получената комбинация залейте рибата, сложете лука в съда, затворете го с капак и оставете ястието да се маринова в продължение на час.
След това "облечете" всяко парче в ивица бекон и нанижете на шишчета, като редувате с парченца чушки и лук.
Сложете ги в ръкав за печене и поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 30 минути.
Украсете по избор готовото ястие и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ползи и вреди на червения лук
- Ползи от соевото мляко за здравето
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Ползи и вреди от консумацията на соеви кълнове
- Салата от маслини и лук
Коментари към Шишчета от червена риба в бекон с лук