Печен лук в бекон

Необходими продукти:
6 глави лук (средни по големина и приблизително еднакви като размер)
6 супени лъжици готварска сметана
5 супени лъжици пармезан
6 ивици бекон
5 супени лъжици зехтин
2-3 скилидки чесън
3-4 щипки сушена мащерка (може да използвате друга подправка - копър, розмарин, магданоз и т.н.)
смлян черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го сложете във вряща вода за 10 минути, за да омекне малко. След това прехвърлете в гевгир и нека се отцеди от водата и да се охлади.
Отрежете горната част на главите (капачетата) и издълбайте старателно вътрешността с помощта на лъжица, като внимавате да не повредите стените. Ще получите "купички" от 2-3 слоя лук.
Нарежете на ситно частите, които отстранихте, а скилидките чесън намачкайте с преса.
Сгорещете 1 супена лъжица зехтин и в него изпържете лука, чесъна и мащерката за 2 минути. Налейте сметаната и свалете съда от котлона. Прибавете настъргания пармезан и подправки на вкус. Разбъркайте всичко и с получената смес напълнете лучените "чашки", които предварително сте намазали със зехтин от вътрешната страна. Увийте с ивиците бекон.
Подредете предястието в тава, поръсете всяка глава лук с настърган пармезан, поръсете с подправки по избор и изпечете в загрята до 200 градуса фурна за 25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Ползи и вреди на червения лук
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Руладини с бекон на фурна
- Пилешки дробчета с лук
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Печен лук в бекон