Печен лук в бекон

Необходими продукти:
6 глави лук (средни по големина и приблизително еднакви като размер)
6 супени лъжици готварска сметана
5 супени лъжици пармезан
6 ивици бекон
5 супени лъжици зехтин
2-3 скилидки чесън
3-4 щипки сушена мащерка (може да използвате друга подправка - копър, розмарин, магданоз и т.н.)
смлян черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го сложете във вряща вода за 10 минути, за да омекне малко. След това прехвърлете в гевгир и нека се отцеди от водата и да се охлади.
Отрежете горната част на главите (капачетата) и издълбайте старателно вътрешността с помощта на лъжица, като внимавате да не повредите стените. Ще получите "купички" от 2-3 слоя лук.
Нарежете на ситно частите, които отстранихте, а скилидките чесън намачкайте с преса.
Сгорещете 1 супена лъжица зехтин и в него изпържете лука, чесъна и мащерката за 2 минути. Налейте сметаната и свалете съда от котлона. Прибавете настъргания пармезан и подправки на вкус. Разбъркайте всичко и с получената смес напълнете лучените "чашки", които предварително сте намазали със зехтин от вътрешната страна. Увийте с ивиците бекон.
Подредете предястието в тава, поръсете всяка глава лук с настърган пармезан, поръсете с подправки по избор и изпечете в загрята до 200 градуса фурна за 25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди на червения лук
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешки дробчета с лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Руладини с бекон на фурна
Коментари към Печен лук в бекон