Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен лук в бекон

Печен лук в бекон

от 29 окт 2015г., обновено на 04 ное 2015г.
Печен лук в бекон - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

6 глави лук (средни по големина и приблизително еднакви като размер)
6 супени лъжици готварска сметана
5 супени лъжици пармезан
6 ивици бекон
5 супени лъжици зехтин
2-3 скилидки чесън
3-4 щипки сушена мащерка (може да използвате друга подправка - копър, розмарин, магданоз и т.н.)
смлян черен пипер на вкус
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Обелете лука и го сложете във вряща вода за 10 минути, за да омекне малко. След това прехвърлете в гевгир и нека се отцеди от водата и да се охлади.
Отрежете горната част на главите (капачетата) и издълбайте старателно вътрешността с помощта на лъжица, като внимавате да не повредите стените. Ще получите "купички" от 2-3 слоя лук.
Нарежете на ситно частите, които отстранихте, а скилидките чесън намачкайте с преса.
Сгорещете 1 супена лъжица зехтин и в него изпържете лука, чесъна и мащерката за 2 минути. Налейте сметаната и свалете съда от котлона. Прибавете настъргания пармезан и подправки на вкус. Разбъркайте всичко и с получената смес напълнете лучените "чашки", които предварително сте намазали със зехтин от вътрешната страна. Увийте с ивиците бекон.
Подредете предястието в тава, поръсете всяка глава лук с настърган пармезан, поръсете с подправки по избор и изпечете в загрята до 200 градуса фурна за 25 минути.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Солен щрудел с плънка от бекон, лук и кашкавал Солен щрудел с плънка от бекон, лук и кашкавал
  • Шишчета от червена риба в бекон с лук Шишчета от червена риба в бекон с лук
  • Пълнени печени ябълки с извара и стафиди Пълнени печени ябълки с извара и стафиди
  • Рататуй с пълнеж Рататуй с пълнеж
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
8.50лв. / 4.35 €

БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
47.42лв. / 24.25 €

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.70лв. / 1.38 €

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
17.90лв. / 9.15 €

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
2.60лв. / 1.33 €

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
17.90лв. / 9.15 €

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г

Коментари към Печен лук в бекон

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Печен лук в бекон
    www.framar.bg 
    на 17 November 2025 в 16:50
    Коментирайте "Печен лук в бекон"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
  • Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Ползи и вреди на червения лук
  • Пилешки дробчета с лук
  • Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
  • Пълнени пилешки гърди в бекон
  • Руладини с бекон на фурна
  • Крият ли рискове за здравето печените чушки
  • Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Проучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението имПроучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението им

Проучване, изучаващо причините за психични заболявания, може да подобри лечението им

от 17 ное 2025г.Прочети повече
Прилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрасттаПрилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрастта

Прилагат рапамицин за лечение на безплодие, свързано с възрастта

от 17 ное 2025г.Прочети повече
Molecule – хапчето за отслабване, което застрашава здравето на младитеMolecule – хапчето за отслабване, което застрашава здравето на младите

Molecule – хапчето за отслабване, което застрашава здравето на младите

от 17 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 17 дни, 5 часа и 47 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 27 дни, 2 часа
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

Б.ФРЕШ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО С ВАНИЛИЯ И БАДЕМ 221 мл

ПАСТА ЗА ЗЪБИ СЕНСОДИН PRONAMEL ДЖУНИЪР 6-12 г 50 мл

ГРАСБЕРГ ОМЕГА 3 ПРЕМИУМ капсули 1200 мг * 90

ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ШОКОЛАД 150 мл

ВАПРЕС филмирани таблетки 160 мг * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ПОЛИЖИНАКС вагинални глобули * 6

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 16:41:59

АНЗИБЕЛ МЕНТОЛ таблетки за смучене * 20 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 16:41:04

НАЗОРИГ спрей за нос 20 мл ERBAGIL

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 16:40:28

ФЛЕКС КОД ГОЛД сироп 500 мл ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 16:38:35

ПРОПОЛИСОВА (КЛЕЕВА) ТИНКТУРА 30% 30 мл ЗДРАВНИЦА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 ное 2025г. в 15:58:58
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival