Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен лук в бекон

Печен лук в бекон

от 29 окт 2015г., обновено на 04 ное 2015г.
Печен лук в бекон - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

6 глави лук (средни по големина и приблизително еднакви като размер)
6 супени лъжици готварска сметана
5 супени лъжици пармезан
6 ивици бекон
5 супени лъжици зехтин
2-3 скилидки чесън
3-4 щипки сушена мащерка (може да използвате друга подправка - копър, розмарин, магданоз и т.н.)
смлян черен пипер на вкус
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Обелете лука и го сложете във вряща вода за 10 минути, за да омекне малко. След това прехвърлете в гевгир и нека се отцеди от водата и да се охлади.
Отрежете горната част на главите (капачетата) и издълбайте старателно вътрешността с помощта на лъжица, като внимавате да не повредите стените. Ще получите "купички" от 2-3 слоя лук.
Нарежете на ситно частите, които отстранихте, а скилидките чесън намачкайте с преса.
Сгорещете 1 супена лъжица зехтин и в него изпържете лука, чесъна и мащерката за 2 минути. Налейте сметаната и свалете съда от котлона. Прибавете настъргания пармезан и подправки на вкус. Разбъркайте всичко и с получената смес напълнете лучените "чашки", които предварително сте намазали със зехтин от вътрешната страна. Увийте с ивиците бекон.
Подредете предястието в тава, поръсете всяка глава лук с настърган пармезан, поръсете с подправки по избор и изпечете в загрята до 200 градуса фурна за 25 минути.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Солен щрудел с плънка от бекон, лук и кашкавал Солен щрудел с плънка от бекон, лук и кашкавал
  • Шишчета от червена риба в бекон с лук Шишчета от червена риба в бекон с лук
  • Рататуй с пълнеж Рататуй с пълнеж
  • Печени праскови с бисквитена плънка и Амарето Печени праскови с бисквитена плънка и Амарето
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
150.50лв.

РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл

Безплатна доставка за България!
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
8.40лв.

БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл

911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
16.90лв.

911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
42.50лв.

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
2.60лв.

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
17.90лв.

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г

Коментари към Печен лук в бекон

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Печен лук в бекон
    www.framar.bg 
    на 03 July 2025 в 17:50
    Коментирайте "Печен лук в бекон"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
  • Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
  • Ползи и вреди на червения лук
  • Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
  • Пилешки дробчета с лук
  • Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
  • Сос от сирена с прясно мляко и лук
  • Руладини с бекон на фурна
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2108 дни, 2 часа и 3 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2221 дни, 6 часа и 14 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 6 дни, 2 часа и 1 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 7 дни, 18 часа и 42 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 20 дни, 1 час и 33 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 20 дни, 8 часа и 35 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДАРОВИТА КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г

ЛЮКСЕОЛ ЧАЙ Ф-Р РАСТЕЖ КОСА * 30 337925

ЛЮКСЕОЛ МАСЛО СУХО КОСА/ТЯЛО 100мл 335419

КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 G ЗЛАТИСТО ТЪМНО КЕСТЕНЯВО

БЕТИНА БАРТИ СВЕЖА МЕНТА ДУШ ГЕЛ 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СПРЕЙ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КЛИМАТИЦИ - РЕФРЕШ ЕЪР - 500 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 17:45:48

СПРЕЙ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КЛИМАТИЦИ - РЕФРЕШ ЕЪР - 500 мл

Коментар на: Дамян Стоянов от 03 юли 2025г. в 17:15:49

Задължително ли е да купите подарък на лекуващия лекар/персонала след изписване от болницата?

Коментар на: Дафи от 03 юли 2025г. в 16:33:57

Ревматоиден артрит

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 16:11:03

СОДА ЗА ПИЕНЕ таблетки * 30 НИКСЕН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 16:09:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival